Az IpDomain szolgáltatás egyedülálló módon teljes körű felügyeletet ad a domain névhez tartozó névszerver szolgáltatáshoz, dinamikus host használatának lehetőségével. Egyszerűen használható felületen keresztül bármilyen rekordot létrehozhatunk, megváltoztathatunk valós időben, szükség esetén egy email cím megadásával limitált időszakra "meghívhatunk" külsős szakértői segítséget (barát, ismerős) aki teljes körű hozzáféréssel ezen időszakon vagy a meghatalmazás visszavonásáig végrehajthatja a szükséges beállításokat.

 

IpDomain használata
Alapfogalmak (domain, host, IP, dns)
Hogy működik, mire való az IpDomain
IpDomain regisztráció
Dinamikus DNS szervíz telepítése OpenWrt-re
IpDomain beállítás OpenWrt-ben
Frissítés böngészővel

A program lehetőséget ad, hogy az ipdomain.hu oldalon belépve amíg a böngésző aktiv, 10 percenként, óránként, vagy naponta frissítsük az beállított host névhez tartozó IP címet. Ez a lehetőség elsősorban azoknak ajánlott, akik az "asztali" számítógépük tartalmát kívánják megosztani azaz azon a gépen miután folyamatosan futtatható böngésző program az azon keresztüli frissítés sem okoz problémát.

A frissítési beállításokat az adott böngészőben egy "cookie" -ban tároljuk, ezért a különböző gépeken ugyan azon loginnal lehetőség van eltérő beállítások használatára.