Az IpDns egy ingyenes dinamikus host és redirekt szolgáltatás, magáncélú felhasználáshoz igyekszünk betölteni az űrt amit a dyndns.org ingyenes szolgáltatásának megszűnése hagyott maga után.

 

A Szélessáv Alapítvány erőforrásai és lobby ereje nem teszik lehetővé, hogy a "gyári" router szoftverekbe is bekerüljön ez a szolgáltatás, ezért hozzáértőknek ajánljuk az OpenWrt router szoftverre való átállást (vagy más hasonló szabadon konfigurálható linux alapú platformot), a kevésbé járatosoknak a böngésző programon keresztüli automatikus frissítéssel való használatot javasoljuk.

 

Az alábbi néhány bekezdésben bemutatjuk az ipdns.hu alatt létrehozható dinamikus host használatát, aki saját domainnal szeretné használni az a IpDomain menüpontot keresse fel.

 

Regisztráció és belépés.

 

IpDns használata
Alapfogalmak (domain, host, IP, dns)
Hogy működik, mire való az IpDns
IpDns regisztráció
Host létrehozása, szerkesztése
Dinamikus DNS szerviz telepítése OpenWrt-re
IpDns beállítás OpenWrt-ben
Frissítés böngészővel

A program lehetőséget ad, hogy az ipdns.hu oldalon belépve amíg a böngésző aktiv, 10 percenként, óránként, vagy naponta frissítsük az beállított host névhez tartozó IP címet.

Ez a lehetőség elsősorban azoknak ajánlott akik az "asztali" számítógépük tartalmát kívánják megosztani. és ezért az a számítógép folyamatosan üzemel, így nem jelent problémát egy a frissítést végző böngésző folyamatos "futtatása".

A frissítési beállításokat az adott böngészőben egy "cookie" -ban tároljuk, ezért a különböző gépeken ugyanazon loginnal lehetőség van eltérő beállítások használatára.

 

Frissítés URL meghívásával