Az IpDns egy ingyenes dinamikus host és redirekt szolgáltatás, magáncélú felhasználáshoz igyekszünk betölteni az űrt amit a dyndns.org ingyenes szolgáltatásának megszűnése hagyott maga után.

 

A Szélessáv Alapítvány erőforrásai és lobby ereje nem teszik lehetővé, hogy a "gyári" router szoftverekbe is bekerüljön ez a szolgáltatás, ezért hozzáértőknek ajánljuk az OpenWrt router szoftverre való átállást (vagy más hasonló szabadon konfigurálható linux alapú platformot), a kevésbé járatosoknak a böngésző programon keresztüli automatikus frissítéssel való használatot javasoljuk.

 

Az alábbi néhány bekezdésben bemutatjuk az ipdns.hu alatt létrehozható dinamikus host használatát, aki saját domainnal szeretné használni az a IpDomain menüpontot keresse fel.

 

Regisztráció és belépés.

 

IpDns használata
Alapfogalmak (domain, host, IP, dns)
Hogy működik, mire való az IpDns
IpDns regisztráció

IpDns szolgáltatás használatához regisztráció szükséges, regisztrációnál nevét, e-mailcímét és a választott jelszót kell megadni.

A regisztráció és az "alap" szolgáltatás ingyenes (max. 3 db. host vagy redirect) magáncélú felhasználás esetén, a regisztrációnál megadott információkat csak és kizárólag a szolgáltatás üzemeléséhez használjuk fel.

"Alap" felhasználók regisztrációja 90 napig inaktivitás után (nem lép be vagy nem kezdeményez frissítést) törlődnek a beállított szolgáltatásokkal egyetemben.

Alapértelmezettként a regisztrációnál megadott adatokat használjuk a szolgáltatáshoz, de lehetősége van "host" nevenként más, ettől eltérő azonosítók használatára.

Regisztrációt követően bármikor megváltoztathatja a regisztrált nevét, e-mail címét és jelszavát. A már működő szolgáltatásoknál ahol a rendszerjelszó volt megadva, ott nem változik a módosításkor!

A Megjegyez? opcióval beállítható, hogy a "cookie" rendelkezésre állásakor az oldal megnyitásakor az azonosított felhasználóként használhatjuk a rendszert.

 

_-_2014-10-24_16.47.42.png


 

Host létrehozása, szerkesztése
Dinamikus DNS szerviz telepítése OpenWrt-re
IpDns beállítás OpenWrt-ben
Frissítés böngészővel
Frissítés URL meghívásával